Начало
НачалоСправочникМедицински центровеБалнеологични центровеСтарозагорски минерални бани
Старозагорски минерални бани 
Категория: Балнеологични центрове
 

Старозагорските минерални бани

Курортът е с хилядолетна история, разположен сред южните гористи местности и разклонения на Сърнена гора, на 12 км от Стара Загора.

Историята:

От времето траките и римляните са запазени интересни паметници на културата /реликви/ – басейни от прозрачен мрамор, балнеологични помещения и други бански съоръжения.

Климатът:

Климатът на курорта (разположен на 360 м надморска височина) е преходно-континентален, смекчен от известно средиземноморско влияние. Минералната вода е гореща, слабо минерализирана, хидрокарбонатно-натриево-калциева и магнезиева, с неутрална реакция и съдържание на мета силициева киселина в колоидно състояние 34 мг/литър. Това и определя индикациите на курорта за лечение и профилактика включват следните заболявания:

Индикации:

1. На опорно-двигателния апарат

2. На периферната нервна система

3. Гинекологични

4. Бъбречно-урологични и стомашно-чревни

doctorbg.com

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator