Начало
НачалоСправочникМедицински центровеБалнеологични центровеНационален балнеоклиматичен курорт Вършец
Национален балнеоклиматичен курорт Вършец  
Категория: Балнеологични центрове
 
Национален балнеоклиматичен курорт Вършец

Разположение:

Град Вършец се намира на 90 км западно от София, в подножието на старопланинския венец Козница на 400 м надморска височина. Вършец е наричан още Град-градина заради 100-те хиляди дка широколистни гори в общината, живописния лесопарк (800 дка) с борови насаждения и декоративна растителност. Организиран курорт от 1850 година.

Минерални води:

Наред със здравословния климат, уникални природни дадености, в град Вършец тече лековита минерална вода още от римско време - акратотермална (200 мг/л), алкална, хидрокарбонатна, карбонатно-сулфатно-натриева, с температура - около 37º С и приятно питейно-вкусови качества.

Индикации:

1. За заболявания на нервната система,

2. За заболявания на сърдечно-съдовата система,

3. За заболявания на ендокринната система,

4. За заболявания на стомашно-чревния тракт,

5. Гинекологични заболявания

6. Заболявания на горните дихателни пътища и белодробни заболявания.

7. Профилактика и лечение при хронични професионални интоксикации

8. За хора работещи в йонизираща среда.

Други индикации:

Слабоминерализираната вода, която е една от най-добрите в Европа се използва за:

• водолечение,
• вътрешно (чрез пиене)
• външно (басейни, различни вани, подводен масаж).

Климатолечение - специфичния макро и микроклимат и многото зеленина способстват целогодишно да се произвежда и генерират на място неизчерпаеми количества свеж кислород, който е в основата на оздравителните биологични процеси в човешкия организъм. Курортът разполага със съвременни апарати и методики за електро и светлолечение и кинезитерапия. В базите има възможности за организиране на различни видове почивки - спортно-възстановителни, пасивни, рехабилитационни, пешеходни преходи по маркирани маршрути, организиране на конференции и семинари. Възможни са пикници и посещения на природни и исторически забележителности, с които е богат района.


www.doctorbg.com
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator