Начало
НачалоСправочникМедицински центровеБалнеологични центровеДобринище
Добринище 
Категория: Балнеологични центрове
 
ДОБРИНИЩЕ

Село Добринище се намира в най-красивия дял на Пирин на 810 м. надморска височина. Селището е крайна гара на живописната теснолинейна жп. линия от Септември.

История:
Селото води началото си от каменната ера. Открити са и тракийска и римска керамика, монети от времето на Нерон (I век). През VII - XIV в. Добринище е било важна крепост, охраняваща поречието на Места. След падането на България под турско робство българския дух продължава да живее. През 1846 г. е изградено училище. Хайдушки чети участват активно в национално - освободителните борби на българския народ.

Минерална вода:

В селището има минерална вода, известна със своите лечебни свойства и плувен басейн с олимпийски размери.

Туризъм:

Добринище е в близост до хижите ‛Гоце Делчев“ и ‛Безбог“. Двуседалков лифт осъществява връзката между двете хижи. Там се намира и най - дългата ски писта у нас.


www.doctorbg.com
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator