Начало
НачалоСправочникМедицински центровеБалнеологични центровеКурорт Златни пясъци
Курорт Златни пясъци  
Категория: Балнеологични центрове
 
Курорт Златни пясъци

Курортът Златни пясъци e на 18 км от Варна в живописeн и eкологично чист залив в северната част на Черноморското крайбрежие. Намира се на надморска височина 277 м. и площ от над 1320 ха и е обявен за защитена територия през 1943 год с туристически комплекс, който заема площ от 177,13 хектара. Като един от най-добрите пясъчни плажове в Европа дължина на плажната ивица е 3,5 км, на места достига 100 метра ширина.

Туризъм:

Край плажа и сред красива зеленина от горски масив са разположени 69 хотела с три и четири звезди. Курортът се слави с множество заведения за хранене, спорт и развлечения край плажната ивица и всред горска зеленина. Златистият плаж започва от подножието на гората. В границите на комплекса транспорта за туристите е осигурен от няколко вида транспортни средства - велорикши, колелета, мини-влакчета и движещи се със слънчеви батерии соларни таксита.

Милерална и морска вода:

Огромно богатство на курорта са целебните минерални източници. Мекото и хубаво време през ранна пролет и късна есен идеално подхождат за провеждане както на балнео и морелечение, краткотраен отдих и други. Слънчеви бани са възможни от май до октомври.

Курортът е носител на "Син флаг" - престижна международна награда за екологично чист курорт. Всеки месец се проверяват най-важните микробиологични и физикохимични стойности на атмосферата, морето и пясъка.

Морската вода е чиста и спокойна с ниско съдържание на соли, по-ниско от това на Средиземно море, подходяща за къпане на деца и за подводно плуване.

Климат:

Климатът в зоната е мек, умерено-континентален, близък до климата на известните средиземноморски курорти. Лятото е дълго и топло, поради което слънчевите бани са възможни от май до октомври. Жегите тук не се усещат поради морския бриз. Липсват големи температурни амплитуди. Средната температура през деня в летните месеци на въздуха е 27°С и 24°С на морската вода. Плажната ивица е равна, покрита със златист ситен пясък. Морско дъно е покрито с пясък и плавно се спуска в морето, липсват скали и резки промени на дъното.

Националният парка е съхранена в естествения си вид. Близостта с морето, мекият климат и морският бриз определятхарактерната за парка флора и фауна, с което той силно се отличава от другите национални паркове. Гъста гора от широколистни дървета, обвити в лиани на по-високите места плавно се спуска към морския бряг.

www.doctorbg.com
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator