Начало
НачалоНашето здраве
 
Въздушните възглавници предпазват и от бъбречно увреждане
Автомобилните въздушни възглавници предпазват не само от травми на главата и гръдния кош, но и от увреждане на някои органи, особено бъбреците.
 
Анорексията сериозно уврежда очите
Anorexia nervosa (AN) може да доведе до сериозно очно увреждане, се посочва в статия, публикувана в British Journal of Ophthalmology. Около 3% от жените в средната и висока класа, повечето от които в тийнейджърска възраст, страдат от AN.
 
Фталатите - забраненият токсин, който ни заобикаля
Представете си следната ситуация - класна стая и дете, гледащо замечтано в тавана. Неозъзнателно то взема молив от чина и започва да гризе гумичката му. В същия момент в организма на детето започват да навлизат химически вещества, които Европейския съюз класифицира като токсични за репродуктивната система на човека. Това са фталатите!
 
Недоспиването опорочава диетите за отслабване
Липсата на сън компрометира ефективността на диетите за отслабване, сочи проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine. Според авторите, недоспиването е свързано с невроендокринни промени, които значително затрудняват отслабването въпреки калорийните рестрикции.
 
Добавянето на цинк, пребиотици към оралната рехидратация ускорява възстановяването при диария
Прилагането на хипотонични орални разтвори, съдържащи цинк и пребиотици, ускорява възстановяването при деца с остра диария, докладват италиански лекари в онлайн изданието на The Journal of Pediatrics.
 
Обструктивната сънна апнея е един от най-силните фактори за коронарна болест на сърцето
Шведско проучване сочи, че обструктивната сънна апнея (ОСА) е може би по-силен рисков фактор за коронарна болест на сърцето от добре известни рискови фактори като затлъстяване, диабет, тютюнопушене и хипертония. Освен това ОСА е доста по-често срещана, отколкото се смята.
 
Дъвченето на тютюн не е безопасна алтернатива на цигарите
Тютюневите изделия, които не са предназначени за пушене, не са безопасна алтернатива на цигарите, предупреждават експерти от American Heart Association (AHA). Според АНА, тези продукти не трябва да се използва като метод за отказване на тютюнопушенето.
 
Глюкозамин и хондроитин - неефективни при остеоартроза
Глюкозамин и хондроитин най-вероятно не са ефективни при пациенти с остеоартроза на колянната и тазобедрената става, сочат резултатите на мета-анализ, публикуван в BMJ.
 
Криотерапията е може би най-ефективна за премахването на обикновени брадавици
Криотерапията с течен азот е може би по-ефективна от салициловата киселина и наблюдението при обикновени кожни брадавици (verruca vulgaris), сочат резултатите на рандомизирано контролирано проучване, публикувано онлайн в Canadian Medical Association Journal.
 
Приемаме малко калий
Холандски лекари предупреждават, че по-голямата част от световното население консумира твърде малко калий. Покачването на калиевия прием до препоръчителните 4.7 г/ден би намалило систоличното кръвно налягане със средно 3.2 mg Hg. Всичко това би довело до намаляване на смъртността от инсулт с 8 до 15%, а от сърдечносъдово заболяване - с 6 до 11%.
 
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator