Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Лечение на сифилис
Сифилисът е системно заболяване, което се причинява от бактерия T. pallidum. Лечението се извършва с антибиотици, като най-доказан и утвърден е пеницилинът.
 
Лечение на хламидии (хламидиаза)
Целта на фармакотерапията е да се предотвратят усложненията от инфекцията с хламидии. Използват се антибиотици - като най-първа линия терапия се препоръчват azithromycin или doxycycline. Ефективността е над 95%.
 
Лечение на гонорея
Лечението на гонореята е антибиотично.  Препоръките за лечение на гонорея зависят от резултатите на антибиограмата и затова не могат да бъдат унифицирани. Използват се широкоспектърни пеницилини, цефалоспорини, флуорохинолони и някои макролиди и аминогликозиди.
 
Препоръки за идентифициране и лечение на сепсиса
Ако може да снижите смъртността поне с 25% при пациентите със сепсис - състояние с леталитет между 30% и 50%, ще го направите ли? В Southern Medicine Journal бе публикуван нов гайдлайн, който да ви помогне да намалите леталитета и болничния престой на пациентите с тежък сепсис.
 
Препоръки за лечение на инфекциите с Herpes simplex
В настоящата статия ще ви представим последните evidence - based препоръки за лечение на гениталните и лабиалните инфекции с Herpes simplex - най-подходящите медикаменти и дозови режими.
 
Статини - безопасност
Нов обзор относно безопасността на статините сочи, че тези медикаменти са добре толерирани, а техните два главни нежелани ефекта - миопатия и рабдомиолиза, са изключително редки при стандартните дози.
 
Препоръки за диагноза и лечение на острия панкреатит
От Американската асоциация на семейните лекари издадоха нови препоръки за диагноза и лечение на острия панкретит, дефиниран като обратим възпалителен процес на панкреаса.
 
Кардиогенен шок след миокарден инфаркт: Какво ново?
По правило кардиогенният шок (КШ) след инфаркт на миокарда е почти винаги фатален. Докладваната смъртност до 90-те години бе 80%, сега тя е 50-60%. Въпреки това напредъкът в медикаментозната терапия, агресивната реперфузия и наличността на перкутанните коронарни интервенциии и употребата на коронарен байпас при пациенти с КШ може да доведе до допълнително понижаване на смъртността.
 
Нови препоръки за превенцията на herpes zoster
Американският комитет по имунизации издаде нов гайдлайн за превенцията на херпес зостер. В него основно място заема употребата на жива атенюирана ваксина, която бе одобрена от FDA през 2006 година. Новите препоръки обобщават епидемиологията на херпес зостер, употребата на ваксината, особено при възрастни над 60 години.
 
Нови препоръки за прилагането на антитромбоцитна и антикоагулантна терапия при ендоскопски процедури
Британската гастроентерологична асоциация издаде нови препоръки за провеждането на терапия с антикоагуланти (АК) и тромбоцитни антиагреганти (ТА) при пациенти, подлежащи на ендоскопски процедури.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator