Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статии
 
Ползи и вреди от кафето
Обичате ли кафе? Този прекрасен аромат, яркочерният цвят и неустоимият вкус са причините милиони хора по света да консумират тази напитка. Но запитвали ли сте се какви ефекти има то върху здравето ви? В тази статия сме събрали научните данни, които са известни за кафето.
 
Нискогликемичните диети подобряват акнето при младите мъже
Резултатите на рандомизирано и контролирано клинично проучване сочат, че нискогликемичните диети намаляват акнето при млади мъже на възраст между 15 и 25 години. Проучването е публикувано в American Journal of Clinical Nutrition.
 
Няколко важни въпроса за храненето и поддържането на здравословно тегло.
Макар и думата диета да означава хранителен режим, тя е възприемана като основно средство за сваляне на излишните килограми. Тези, които успяват да свалят тегло си, трудно успяват да го задържат. С цел да ви помогнем да поддържате нормално и здравословно тегло ви представяме най-често задаваните към експертите въпроси относно храненето и теглото.
 
Нисковъглехидратната и средиземноморска диети са по-ефективни от нискомазнинната.
Двугодишно проучване сочи, че средиземноморската диета е ефективна алтернатива на нискомазнинната диета, особено по-отношение на липидния профил и гликемичния контрол.
 
Кои портокали са най-полезни
Тези слънчеви плодове заемат все по-голямо място в здравословното хранене, в козметиката, във фитотерапията. Това се отнася и за натуралните сокове и за други продукти от тях. Независимо че се създават нови сортове от този полезен плод, то в наши дни експерти групират портокалите главно в три вида.
 
Нискогликемична диета против акне
Избягването на храните с висок гликемичен индекс може да помогне на страдащите от акне да изчистят кожата си, сочат резултатите от малко изследване в Австралия.
 
5 начина за изгаряне на повече калории
Когато вашият метаболизъм е във върхова форма, вие се чувствате изпълнени с енергия и ефикасно изгаряте приетите калории. Запалете двигателя си с помощта на следните съвети.
 
Средиземноморската диета, богата на зехтин и орехи, предпазва от оксидативен стрес
Понижаването на оксидативното увреждане на липопротеините с ниска плътност LDL е един от протективните механизми, по които традиционната средиземноморска диета оказва своето благотворно влияние върху органзима, предпазвайки от развитието на коронарна болест на сърцето.
 
Диабет
Диабетът е сериозно заболяване на организма, изисква точна диагноза, правилно лечение и непрекъснат лекарски контрол. Днес едва ли може да се смята, че средства от растителен произход могат да заместят инсулина.
 
Пет мита за храните
Медът по-полезен ли е от бялата захар? Доматите на баба по-хранителни ли са от оранжерийните домати? А доколко е вярно, че гладуването прочиства организма?
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator