Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Ревизирани препоръки за лечение на HIV-1 инфекция при възрастни и млади индивиди.
Американският департамент по здравеопазване и социални грижи (DHHS) издаде ревизия на препоръките от януари 2008 г. за антиретровирусно лечение на HIV-1 инфекцията при възрастни и млади пациенти.
 
Лечение на инфекциите на пикочните пътища
Само в САЩ инфекциите на уринарния тракт са свързани с над 6 милиона посещения при лекар и над 2.5 млрд долара разходи. Тъй като 50%-60% от жените докладват инфекция на уринарния тракт (ИУТ) поне веднъж, ИУТ са едни от най-често диагностицираните заболявания от гинеколози, уролози и другите специалисти.
 
Препоръки за лечение на гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ)
Американската гастроентерологична асоциация издаде консенсус за третирането на гастроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ), публикуван в октомврийския брой на Gastroenterology.
 
Консенсус за диагностика и лечение на псориатичен артрит
Американската ревматологична асоциация издаде препоръки за диагнозата и лечението на псориатичния артрит (ПсА). Новото ръководство е публикувано в Annals of the Rheumatic Disease.
 
Указания за лечение на пептична язва
В American Family Physician бе публикуван обзор на съвременните препоръки за лечение на пептична язва. Най-важните точки са: ерадикация на инфекцията с Helicobacter pylori, стартирането на антисекреторна терапия, за предпочитане с инхибитор на протонната помпа в продължение на 4 седмици. Пациентите с персистиращи симптоми трябва да бъдат подложени на ендоскопия.
 
Понижаването на сърдечната честота при хипертония води до повишена смъртност...?
Понижаването на сърдечната честота с бета-блокери при пациенти с хипертония е свързано с повишен риск от сърдечносъдови инциденти и смърт, сочи анализ на проучвания. Според анализа колкото по-ниска е честотата, толкова рискът от инциденти е по-голям.
 
FDA: Промени в безопасността на флуорохинолони и други антимикробни средства
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) издаде ревизии на безопасността на флуорохинолони и други антимикробни средства. От агенцията предупреждават за риска от сухожилни увреждания при възрастни пациенти, лекувани с флуорохинолони, особени тези, приемащи и кортикостероиди; за риска от потенциално опасни реакции на свърхчувствителност след неколкократно приложение на флуорохинолоните; риска от развитие на Clostridium difficile диария 2 или повече месеца след приключване на терапията.
 
EULAR: Препоръки за лечение на фибромиалгия
Европейската лига срещу ревматизъм (EULAR) издаде първите препоръки за лечение на фибромиалгичния синдром (FMS). Ръководството е публикувано в Annals of the Rheumatic Diseases.
 
Консенсус относно целевите нива на хемоглобин A1c при пациенти с диабет тип 2.
Американската лекарска асоциация издаде консенсусно становище относно оптималните нива на гликиран хемоглобин А1с при пациенти с диабет дип 2. Становището е публикувано в Annals of Internal Medicine.
 
Терапевтични опции при детския атопичен дерматит
В октомврийския брой на Pediatrics са публикувани терапевтични опции за лечение на атопичния дерматит у деца, като са изяснени разликите между топикалните кортикостероиди и топикалните инхибитори на калциневрина.
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator