Начало
НачалоБременност и раждане
Напредналата възраст и наднорменото тегло могат да забавят образуването на кърма
Първескините, които са над 30-годишна възраст и имат наднормено тегло, са застрашени от забавена лактогенеза, сочи ново проучване.
 
Чаша кафе на ден - ОК при бременност
Чаша кафе на ден най-вероятно не повишава риска от аборт и преждевременно раждане, се посочва в становище на American College of Obstetricians and Gynecologists.
 
Гестационният диабет има тенденция към рецидивиране по време на следващи бременности
Жените с история за гестационен diabetes mellitus имат повишен риск от рецидивиране при последваща бременност, сочат резултатите на популационно, ретроспективно кохортно проучване, публикувано онлайн в American Journal of Obstetrics & Gynecology.
 
Кърменето до 4-я месец предпазва бебето от дихателни и гастроинтестинални инфекции
Кърменето до 4-я месец е свързано с по-ниска честота на респираторни и гастроинтестинални (ГИ) инфекции, сочат резултатите на популационно проучване, публикувано в Pediatrics.
 
Родилните усложнения са по-чести нощем Раждането нощем е свързано с повишена перинатална заболеваемост и смъртност, докладват холандски лекари в BJOG.
 
Перипарталната хистеректомия е свързана с много високи заболеваемост и смъртност
Перипарталната (околородилната) хистеректомия е свързана със значително по-голям процент усложнения и смърт в сравнение с необстетричната хистеректомия, потвърждава ново проучване.
 
Емболизацията на утеринните артерии няма последствия върху фертилитета Емболизацията на утеринните артерии (ЕУА) по повод следродилна хеморагия няма значителен ефект върху плодовитостта на жената, докладват френски лекари в Fertility and Sterility. Честотата на постпартална хеморагия е около 5%, като в 1% от случаите тя може да бъде изключително тежка.
 
Начинът на раждане няма влияние върху неонаталните резултати на преждевременно родените бебета
Ново проучване сочи, че начинът на раждане (вагинално или чрез цезарово сечение) няма влияние върху неонаталните резултати на силно недоносените новородени.
 
Високите нива на плацентарен протеин в цервикалната течност са свързани с риск от преждевременно раждане
Високите нива на децидуален инсулиноподобен фактор-свързващ протеин-1 (IGFBP-1) в цервикалната течност през първия триместър са свързани с повишен риск от преждевременно раждане, докладват финландски лекари.
 
Аеробните упражнения по време на бременността са свързани с по-ниско телго на новороденото
Редовните аеробни упражнения по време на бременност са свързани с повлияване на стимулацията на феталния растеж, водещо до малко по-ниска телесна маса на новороденото, сочи проучване публикувано в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator