Начало
НачалоЗдравни новини
 
Контролираме астмата с мобилния си телефон Възможно ли е да контролираме астмата си посредством GSM? Определено да! Британско изследване показва, че тази идея спомага за бдителността на пациентите. Освен това, чрез виртуалното наблюдение от медицински екип ще се подобри качеството на живот на забо
 
Вредите и опасностите от електромагнитните лъчения В предаване по BBC 1 бе представено изследване за вредата от безжичните технологии за пренос на данни, и по-специално за Wi-Fi мрежите. Такива безжичи сигнали има в много обществени места и това поражда въпроса за вредите от електромагнитните полета.
 
Приключи конкурсът за директор на Столичната Здравноосигурителна каса Сайтът на НЗОК съобщава, че конкурсът за шефското място на СЗОК е приключил. На първо място в конкурса бе класиран досегашният директор на Столичната здравноосигурителна каса (СЗОК) д-р Мариета Райкова.
 
Ензим използван от вируси унищожава бактерии причинители на пневмония и ушни инфекции След прекаран грип, микробна инвазия би могла да предизвика хаос в вече отслабналата имунна система на организма. Тези патогени се знае, че са по-скоро бактерии като стрептококи причиняващи пневмония, микроби, които нормално се откриват в латентна форма в носогладката на децата, но мигрират към сред ...
 
Нов вид терапия за птичия грип чрез антитела от преживели болестта хора Дарена кръв от четирима отцелели след боледуване от птичи грип, бе използвана за производство на активна защита срещу смъртоносния вирус.
 
Диабетиците, които взимат Аvandia (rosiglitazone) са предразположени към инфаркт и сърдечносъдови заболявания? Това се казва в клинично проучване на Avandia и на други медикаменти. Производителя на препарата, фармацевтичната фирма GlaxoSmithKliene отхвърли категорично тези заключения.
 
Играем ли си с клонирането? Преди 20 години думата клонинг не присъстваше дори в повече от половината специализирана биологична литература. Но ето, че преди 10 години, на 10 февруари 1997 година беше обявено раждането на клонираната овца Доли.
 
Петролните продукти могат да причинят стерилитет Всички мъже, чиято работа е свързана с използването на петролни продукти – например персоналът на бензиностанциите , в нефтодобивни компании или други дейности за които се ползва ежедневно петрол са изключително застрашени от стерилитет.
 
Playstation 3 в помощ на медицината Може ли видеоигрите да улеснят прогреса на научните постижения? Това наистина е възможно, благодарение на способностите на новата конзола за игра на Сони.
 
Лекуват стреса с помощта на бактерия Пробиотикът се съдържа в тялото на всички хора и действа постоянно, но увеличеното му количество би имало по-добри резултати. Екип от Университета в ирландския град Корк разработва продукти, които са способни да играят ролята на антидепресанти.
 
387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator