Начало
НачалоЗдравни новини
 
Нова надежда за терапията на болестта на Паркинсон Отдавна е известно, че невроните, продуциращи допамин, умират прогресивно. Липсата на допамин е причина за тези смъртни симптоми, чиято жертва са пациентите. Сега се оказва, че банален медикамент за хипертония може да забави прогресията на болестта.
 
Жените в България рядко ползват противозачатъчни Проучването е направено с около 800 жени през 2006 година. В извадката участвали представителки на нежния пол между 18 и 40 годишна възраст от цялата страна.
 
Нови точни стандарти (SRMs) от флуоресцентно стъкло в спектроскопията Изследователи от националния институт за стандарти и технологии са разработили два нови елемента (SRMs) за калибриране в помощ на точното коригиране и валидиране на аналитични уреди, които идентифицират субстанции като използват флуоресценция.
 
Ваксина срещу менингит може да спре епидемията в горещи точки като Индия и Африка Нова ваксина срещу менингит може да спре епидемия с застрашителни размери в горещи точки като Индия и Африка
 
Йога въздейства на биохимично ниво в човешкия мозък С помощта на упражнения по йога – определени пози, начин на дишане и медитация, нашият мозък се освобождава от усещане за безпокойство или депресия.
 
Мъж със зелена кръв стряска лекари във Ванкувър Каква ли е била изненадата на лекарите от Ванкувър, когато са поставили катетър на пациент със симптоми, наподобяващи Мр Спок от сериала Стар Трек.
 
Разшифроваха тайната на родоначалните клетки Три американски и японски екипа са успели да трансформират кожни клетки от възрастна мишка в родоначални клетки, провокирайки етични дебати, свързани с използването на ембриони.
 
Нови възможности за клетъчната и тъканна трансплантация Изследвателите от Университета Уинстън-Салем в Северна Каролина установиха наличие на стволови клетки в амниотичната течност. От тях те са успели да получат различни видове човешки клетъчни култури като кръвни, чернодробни и др.
 
Пирогов започват ефективна стачка, блокират кръстовище Протестиращите лекари и сестри от "Пирогов" получиха разрешение от Бойко Борисов да блокират частично кръстовището на булевард „Пенчо Славейков" и булевард „Цар Борис ІІІ“ пред болницата във вторник.
 
Борбата с инфекциите продължава Световен форум, посветен на болестотворните инфекции се организира тази седмица в Аненси (Франция). На него експерти, пристигнали от 12 страни от Европа и Америка, обсъдиха и споделиха мнения и надежди за борбата с инфекциите.
 
385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator