Начало
НачалоЗдравни новини
 
Генен дефект оказва влияние на милиони хора, страдащи от астма Изследователите, които откриха миналата година генът причиняващ екзема, наскоро откриха, че дефекти в същият ген може драстично да повлияят на контрола върху астмата сред милиони деца и млади хора.
 
Замърсяването оказва влияние на теглото при раждане Финните частици са способни да повлияят на растежа на фетуса. Преди 3 години LJS оповести в статия, че се подозира силна зависимост между вродените малформации и нивото на замърсяване в региона, в който живеят.
 
Наднорменото тегло като потенциална причина за заболяването Алцхаймер Нездравословният начин на живот повишава риска от болестта на Алцхаймер. Нарастващият брой хора с наднормено тегло ще доведе до сериозно увеличаване броя на заболелите от Алцхаймер, предричат експерти.
 
Дали микробите побеждават медицината? Смъртността от досега лечими инфекции ще се задълбочава все повече, освен ако не се финансират научни програми за преодоляване проблема с резистентността на антибиотици.
 
Ваксинация срещу рак на шийката на матката при подрастващите в Англия Всички девойки над 12 и 13 годишна възраст е желателно да се ваксинират срещу вирус, който предизвиква рак на шийката на матката, препоръчва експертна комисия към Британското правителство.
 
Учени са анализирали бърза бактериална колонизация в хранопровода на 14 новородени. Когато едно бебе се появи на бял свят, неговият хранопровод доказано не съдържа нито една бактерия. Той е напълно стерилен. Но много бързо бива колонизиран от една чужда чревна бактериална флора.
 
МЗ организира конференция по електронно здравеопазване Четвърта национална конференция по електронно здравеопазване ще се проведе тези дни. Тя ще бъде открита от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски
 
Генетичната терапия ефикасна срещу Паркинсон Интродукциата (вмъкването) на гените намалява треперенето с 27%. Генетична терапия може в най-скоро време да влезе в терапевтичния арсенал, използван за лечението на страдащите от болестта на Паркинсон.
 
Украйна, огнището на СПИН в Европа СПИН може да започне да убива по 140 украинци през 2014. Социалната незаангажираност е един от основните проблеми, свързани с информираността на хората.
 
Фиксирани цени на лекарствата поискаха фармацевтите Въвеждането на фиксирани цени на лекарствата е сред приоритетите на фармацевтите в България се разбра на "Българските фармацевтични дни", провели се през уикенда в Пловдив.
 
382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator