Начало
НачалоЗдравни новини
 
Прокалцитонинът помага за установяването на остър пиелонефрит
При деца с първа фебрилна инфекация на уринарния тракт, ниските нива на прокалцитонин са свързани с понижен риск за наличие на остър пиелонефрит и респективно поражение на бъбреците, докладват тайвански изследователи в Journal of Urology.
 
Негативни данни за dronedarone (Multaq)
Резултатите на проучването PALLAS, което бе представено на научните сесии на Американската Кардиологична Асоциация, сочат значително повишение на сърдечносъдовите инциденти при високорискови пациенти, приемащи dronedarone (Multaq, Sanofi-Aventis).
 
Статините могат да влошат астмата
Статините са измежду най-предписваните медикаменти в световен мащаб. Малко проучване сочи, че тези препарати могат да влошат контрола на астмата.
 
ATLAS ACS 2: Нискодозов rivaroxaban при остър коронарен синдром
По-ниската от двете тествани дози на новия орален антикоагулант rivaroxaban (Xarelto, Bayer/Johnson & Johnson) дава обещаващи резултати при остър коронарен синдром, сочат резултатите на проучването ATLAS ACS 2 TIMI 51.
 
Билка свързана с ендемичната нефропатия в Източна Европа
Ендемичната нефропатия, която се среща в източноевропейските селски региони изглежда е свързана с излагането на аристолохова киселина (АК), която е основен компонент на билка, използвана в китайската медицина.
 
Болестта на Кавазаки пътува с вятъра?
Колкото и странно да ви звучи това заглавие, може би ще се окаже, че причината за болестта на Кавазаки се разпространява чрез ветровете от Централна Азия към северната част на Тихия океан, засягайки деца от Япония и САЩ.
 
Експериментален препарат води до отслабване чрез намаляване на кръвоснабдяването на мастните клетки
Нов експериментален препарат, който намалява кръвоснабдяването на мастните клетки, е ефективен при маймуни със затлъстяване. Този успех предполага, че препаратът може би ще е ефективен и при хората.
 
Доклад: Европа е подложена на сериозни здравни рискове
Европейското здравеопазване страда - с около 80 000 случая на туберкулоза годишно и сериозни проблеми със заболявания като морбили, HIV и полирезистентни инфекции, сочи годишен доклад на Европейския Център за Контрол и Превенция на Заболяванията (ECDC).
 
Белият трън не помага при хепатит С
Екстрактът от бял трън, който е популярен сред пациентите с хронично чернодробно заболяване, няма ползи сред страдащите от хепатит С, сочи ново проучване.
 
Американски кардиолог осъден на 8 години затвор заради ненужни стентове
Федерален съд осъди пенсионирания интервенционален кардиолог д-р Джон МакЛиин на 8 години затвор заради поставяне на ненужни стентове и ощетяване на здравноосигурителната система.Федерален съд осъди пенсионирания интервенционален кардиолог д-р Джон МакЛиин на 8 години затвор заради поставяне на ненужни стентове и ощетяване на здравноосигурителната система.
 
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator