Начало
НачалоЗдравни новини
 
Излязоха местата за специализации през 2012 г.
От Министерството на здравеопазването най-сетне публикуваха отпуснатите места по бази за специализация през 2012 г. Като цяло местата са с 557 повече в сравнение с тези, които бяха отпуснати за 2010 г.
 
Bayer не е предоставял на FDA данни относно безопасността на Yasmin
Бивш шеф на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) твърди, че Bayer AG не е предоставил на агенцията доклади за случаи на тромбемболизъм сред жени, употребяващи популярните контрацептиви Yasmin и Yaz.
 
COX-2 инхибиторите са свързани с пренебрежим сърдечносъдов риск
Голямо кохортно проучване, проведено в Швеция след изтеглянето на rofecoxib (Vioxx, Merck) поради нежелани сърдечносъдови ефекти, сочи, че този клас препарати не е свързан с повишен риск от инфаркт на миокарда, инсулт или сърдечна недостатъчност.
 
Заместителната терапия с растежен хормон подобрява костната структура
Прилагането на много ниски дози растежен хормон при жени преди менопауза и абдоминално затлъстяване повишава костното формиране, мускулната маса и редуцира коремната мастна тъкан, сочи проучване, представено наскоро.
 
Микровълнова техника елиминира тумори от белия дроб
Високоенергийни вълни, подобни на тези в обикновената микровълнова печка, могат да се използват за разрушаването на неоперабилни белодробни тумори, докладват италианци.
 
Вид кожен рак е по-чест в областите с по-високи естествени нива на радиоактивния газ радон
Честотата на плоскоклетъчния карцином на кожата може би е повишена в районите с естествено повишени нива на радиоактивния газ радон, докладват британски лекари.
 
Boceprevir е често успешен като спасителна терапия при хепатит С Пациентите с хепатит С и неуспешна предишна терапия с пегилиран интерферон и рибавирин, имат до 50% шанс за постигане на дългосрочен вирусологичен отговор (ДВО) с наскоро одобрения препарат boceprevir (Victrelis,Schering-Plough).
 
Статините и болестта на Алцхаймер
Нов обзор на медицинската литература хвърля светлина относно потенциалната роля на широко предписваните и като цяло безопасни статини за превенцията и лечението на болестта на Алцхаймер.
 
Склеростин като биомаркер за аортна клапна калцификация
Повишените серумни нива на склеростин са свързани с по-голяма тежест на аортната клапна калцификация (АКК), като прилагането на антисклеростинови антитела може да се окаже нов подход за лечение на това аортно заболяване.
 
Вторият първичен рак обикновено е от същия тип като първия
Повишеният риск от втори първичен тумор се дължи главно на повишен риск от раково заболяване от същия вид като първото, докладват датски изследователи. Според тяхно проучване, само 10% от повишения риск от второ раково заболяване се дължи на тумор от различен вид.
 
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator