Начало
НачалоЗдравни новини
 
Поради заплахи от тероризъм молят учените да не публикуват данни относно птичия (H5N1) грип
Аргументирайки се с повишен риск от тероризъм, американските власти помолиха авторитетните списания Science и Nature да цензурират статиите си относно предаването на вируса на птичия грип (H5N1).
 
Поставянето на стомашен пръстен (lap band) може да доведе до късни белодробни проблеми
Лекарите, наблюдаващи пациенти с лапароскопски поставен стомашен пръстен (lap band), трябва да са нащрек за късни усложнения, сочи статия, публикувана в Lancet.
 
Ендометриозата - свързана с IBD
Ендометриозата е свързана с повишен риск от развитие на възпалително чревно заболяване (IBD), сочи мащабно и дългосрочно проучване, проведено от датски лекари и публикувано онлайн в Gut.
 
За пръв път проучване показва, че лечението на високото кръвно удължава живота
За пръв път проучване потвърждава, че антихипертензивната терапия удължава живота. Проучването SHEP установило, че всеки месец базирана на chlorthalidone терапия е свързан с един ден удължаване на живота.
 
Оралният teriflunomide - сравним с интерферон при множествена склероза
Нови резултати, представени в началото на тази седмица, сочат, че оралният препарат срещу множествена склероза teriflunomide (Aubagio, Sanofi) има сходна на interferon beta-1a (Rebif, Merck Serono) ефективност и безопасност при лечението на множествена склероза.
 
Ползите от соматотропиновите препарати надвишават рисковете
Ползите от соматропиновите препарати (аналози на човешкия растежен хормон) надвишават рисковете, ако се прилагат точно според одобрените показания и дози, се посочва в становище на Комитета по Медицински Продукти за Хуманна Употреба (CHMP) към Европейската Лекарствена Агенция.
 
Оптични образни технологии диагностицират малки колоректални полипи in vivo
Две нови ендоскопски образни технологии могат да идентифицират малки неопластични полипи в дебелото черво и ректума in vivo без вземане на биопсия, сочи малко проучване.
 
Малтретирането води до намаляване на сивото мозъчно вещество на детето
Юношите, които са били малтретирани като деца, често имат намалено количество на сивото мозъчно вещество, дори и при липса на психиатрични симптоми, сочи проучване, публикувано в Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
 
Нов медикамент е ефективен при неподдаваща се на лечение епилепсия
Нови данни от фаза 3 проучване с новия препарат perampanel (E2007, Eisai) сочат, че агентът намалява честотата на припадъци дори в най-тежките случаи.
 
Статините намаляват смъртността при хоспитализираните с грип
Употребата на статини е свързана със значително намален риск от смърт сред пациентите, хоспитализирани с лабораторно потвърден грип, сочи ново проучване, публикувано в Journal of Infectious Diseases.
 
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator