Начало
НачалоЗдравни новини
 
Ставното увреждане може да прогресира, дори и ако РА е в ремисия
Пациентите с ревматоиден артрит могат да имат прогресиращо ставно увреждане, дори и след постигане на критериите за ремисия по DAS28, се посочва в статия, публикувана в Arthritis & Rheumatism
 
Helicobacter pylori предпазва от диария
Лицата с Helicobacter pylori инфекция може би са предпазени от някои диарийни заболявания, сочи ново проучване.
 
Европейската лекарствена агенция започва обзор на aliskiren съдържащите лекарства
Европейската лекарствена агенция (ЕМА) обяви, че ще започне обзор на aliskiren-съдържащите медикаменти, които се използват за лечение на високо кръвно налягане. Решението се базира на доклади за повишен риск при пациенти с бъбречни и сърдечни проблеми, използващи aliskiren.
 
Двуетапен план за лечение на подгра пази ставите чисти
Постигането серумни уратни нива под 360 mcmol/l води до изчистване на тофите и разтваряне на кристалите от мононатриев урат монохидрат. След това поддържането на серумния урат точно под границата на насищане 360-410 mcmol/l e достатъчно за превенция на нови подагрозни пристъпи, докладват испански лекари в Arthritis & Rheumatism.
 
Obinutuzumab: заместител на rituximab?
Към настоящия момент rituximab се ползва с привилегията на единственият препарат с анти-CD20 активност. Тази активност осигури на биологичния агент огромна роля при лечението на редица В-клетъчни лимфоми и левкемии, а наскоро - и на ревматоиден артрит.
 
Честито Рождество Христово
Екипът на doctorBG ви поздравява по случай един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово. Бъдете здрави и щастливи и добри към ближния и нека изгоним песимизма и лошите чувства от сърцата си!
 
Химиотерапията уврежда мозъка
Химиотерапията води до промени в бялото вещество на мозъка и намаляване на умствените способности, сочи ново дългосрочно проучване, публикувано онлайн в Journal of Clinical Oncology.
 
Радиофреквентната аблация на чернодробни тумори може да доведе до дългосрочна преживяемост
Японско проучване сочи, че всеки четвърти пациенти с хепатоцелуларен карцином, лекуван с перкутанна радиофреквентна аблация (РФА), преживява 10-та година.
 
Макролидите са по-добри при остро белодробно увреждане
Макролидните антибиотици намаляват смъртността при пациенти с остро белодробно увреждане, докладват лекари от Университета Бостън.
 
Ваксина срещу малария дава убедителни ранни резултати
Британски учени разработиха експериментална ваксина срещу малария, която може да неутрализира всички разновидности на Plasmodium falciparum - формата, която предизвиква почти всички над 600 000 смъртни случаи годишно.
 
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator