Начало
НачалоНашето здраве
 
Болестите личат по ръцете
По състоянието и оттенъка на кожата на ръцете, както и по тяхната температура, може да се разкрият важни проблеми с вътрешните органи на човека. При това подобна диагностика няма нищо общо с хиромантията, а се базира единствено на медицински факти.
 
Главоболие и мигрена
Повече от 45 болести се придружават от главоболие (цефалгия). И много често то е остро - стягащо като менгеме, пулсиращо като удар от чук... Разбира се, случва се да поболи и да мине. А ако стане системно? Тогава вече е фасада на друго сериозно заболяване: хипертония, инсулт, тумор в мозъка, бъбречна патология, органично заболяване на нервната система
 
Да живееш с хронична болка
Да, не е лесно, но може да свикнете да живеете с постоянната болка, нещо повече - може да се преборите с нея! Ключовите елементи в борбата с болката са търсенето на начини за преодоляването й, придържането към терапевтичните режими, които действат, подкрепата от близки и приятели и изграждането на доверие към лекуващия лекар.
 
Очите и компютрите
Умората и дискомфортът в очите са често срещани сред работещите с компютри. Въпреки това тези симптоми не се причиняват от самите компютри, тъй като мониторите излъчват малко количество и то безвредна радиация.
 
Симптоми на инсулта
Какво бихте направили ако изведнъж се почувствате замаят и изпитате проблем със зрението?

Повечето хора не предприемат нищо срещу симптомите на инсулта – внезапно замайване или загуба на баланс, зрение на едното или другото око. Все още експертите твърдят, че ранното лечение може да предотврати тежките последствия от инсулта – смърт, нетрудоспособност.
 
Алкохолизъм - диагноза, лечение, превенция
Алкохолизмът (алкохолната зависимост) е най-тежката форма на алкохолните проблеми. Алкохолизмът не се определя от количеството алкохол, което човек употребява на ден, а по-скоро се определя от начина, по който тялото на човек реагира на алкохола, а също така и от начина на мислене и поведение на него/нея след като пие.
 
Общи симптоми, свързани със заболяванията на храносмилателната система
Болестите на храносмилателната система се изучават от медицинската специалност гастроентерология. В тази статия ще ви представим най-често срещаните симптоми, свързани с храносмилателния тракт, като за всеки симптом са отбелязани най-възможните заболявания.
 
Косопадът - видове, причини, диагноза и лечение
Косопадът може да варира от изтъняване на косъма и оредяване на косата до пълна плешивост. Загубата на коса е следствие на редица различни причини, като от медицинска гледна точка има няколко форми.
 
Видове алергии
Алергиите могат да бъдат класифицирани според произхода на симптомите и биват: анафилаксия, респираторни алергии и кожни алергии. Според алергена, който провокира симптомите, алергиите се разделят на: хранителни алергии, лекарствени алергии, алергии към отровата на насекоми, алергии към фактори на околната среда.
 
LASIK: Виж, за да повярваш.
Имате късогледство или далекогледство. Омръзнало ви е да носите очила, писнало ви е от възпалените очи след употребата на контактни лещи? А знаете ли, че съществува безопасна, надеждна процедура за корекция на зрението, която води до бързо възстановяване? Да, това е LASIK!
 
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator