Начало
НачалоНашето здраве
 
Какво трябва да знаем за гръдната жаба
Ангина пекторис (гръдна жаба) представлява гръдна болка или чувство за натиск в гръдната област. Това е следствие на кислородния недостиг, който изпитва сърдечният мускул. Ангината се появява по-рано сред мъжете.
 
Анемията
Повече от два милиарда души в света страдат от желязодефицитна анемия, а значително повече са лицата с железен дефицит. Най-сериозно засегнати са децата, особено в ранна детска възраст, и бременните жени. Железният дефицит е сериозен проблем на развиващите се страни.
 
Целулит
Целулитът е фиброзно изменение на подкожно-мастната съединителна тъкан. Дължи се на нарушения в обменните процеси. Той се различава от обикновеното затлъстяване по една неприятна особеност: не изчезва, дори и да отслабнете и редовно да се занимавате с гимнастика.
 
Хронична умора
Хората обикновено търсят причината за това, че постоянно се чувстват уморени, в напрегнатия работен ден и ангажиментите у дома. Това често пъти е така, но понякога хроничното чувство на умора и отпадналост е симптом за здравословни проблеми, които трябва да се лекуват.
 
Безсънието
Има хора, които никога не спят "задължителните осем часа" и въпреки това не дремят след обяд на работното си място. Други пък се излежават до 10 часа сутринта и пак през целия ден са сънливи и отпаднали. Учените, които се занимават с проблемите на съня, отдавна тръбят, че редица популярни схващания за спането не само че са неверни, но могат да доведат и до хронично безсъние
 
Диария - причини, симптоми и лечение
Диарията представлява често изхождане на редки, понякога воднисти изпражнения повече от три пъти на ден (над 300 г/ 24 ч.). Най-честите причинители са вирусни и бактериални инфекции. Въпреки че при повечето хора диарията отминава сама за няколко дни, при деца и лица, страдащи от хронични заболявания, тя може да доведе до тежка дехидратация и дори смърт.
 
Запек (констипация, обстипация) - причини, симптоми и лечение
Запекът е често срещен проблем на храносмилателната система, който се характеризира с редки чревни движения (под 3 пъти седмично), трудност при дефекация и усещане за непълна дефекация и втвърдяване на изпражненията.
 
Анорексия
Не става дума за липса на апетит към храна, а за липса на апетит към живота. Така специалистите определят болестта анорексия. По официални данни над 200 хиляди са регистрираните случаи в нашата страна
 
Здравни консултации без граници, но със гаранции
Доверявате ли се на безплатни електронни консултации? Когато става въпрос за здравето Ви, по-добре изберете достоверна медицинска консултация.
 
Хемороиди - масовото страдание
Едно от най-разпространените заболявания, от което страда повече от 80 процента от населението, са хемороидите. Причините за появата им са хроничният запек, седящата работа, злоупотребата с алкохол и пикантната храна; заплашени са и жените в периода на бременността и след раждане.
 
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator