Начало
НачалоНашето здраве
 
Не откриха връзка между рака на очите и употребата на GSM-и
Няма връзка между увеалния меланом, рядка форма на очен тумор, и употребата на клетъчни телефони, твърдят германски учени. Интересното в случая е, че точно същата група преди време докладва повишен риск.
 
Редовното ходене на зъболекар помага срещу атеросклероза
За пръв път лекари установиха, че лечението на леките и средни по тежест заболявания на венците в здрави доброволци подобрява ендотелната дисфункция и значително намалява дебелината на каротидната интима-медия, измерена чрез ехо Доплер.
 
101 пътеки към здравето
След като не е необходимо да доказваме, че предпазването от заболяване е по-важно от лекуването на болестта, нека видим какво ни съветват водещи световни специалисти по поддържането на здравословен начин на живот.
 
Затлъстяването
Затлъстяването е най-разпространеното метаболитно заболяване в наши дни, което достига до размери на епидемия не само в развитите, но и в развиващите се страни. Този сериозен проблем засяга както възрастното население, така и децата и подрастващите. Затлъстяването създава предпоставка за развитие на много други заболявания, повишава риска от преждевременна смърт, намалява качеството на живот и повишава разходите за здравеопазване.
 
Музиката и смехът подобряват сърдечносъдовото здраве
Слушането на приятна музика може да се окаже доста ефективно средство за постигане на добро сърдечносъдово здраве, сочи проучване. Учени от Мерилендския университет твърдят, че позитивните емоции следствие от хубавата музика имат благотворен ефект върху съдовия ендотел.
 
Ваксиниране срещу рак на шийката на матката (HPV ваксина) - нещата, които трябва да знаете
Човешкият папилома вирус (HPV) е причинител на над 99% от случаите на рак на маточната шийка и генитални новообразувания. Перисистентната инфекция с определен тип папиломен вирус води до развитие на рак на маточната шийка, който засяга хиляди жени по целия свят и е на второ място като причина за смърт сред жените след рака на гърдата. Вирусът по-рядко е причина за развитие на рак на ануса, вагината, вулвата, пениса, устата или синусите.
 
Новият грипен сезон е тук! Подготвени ли сте?
Грипът (обикновеният сезонен грип ) е вирусна инфекция, разпространявана от човек на човек по въздушно-капков път, т. е. чрез секретите, отделяни от носа и белите дробове по време на кихане, кашляне и др. Поради опасността от усложнения и смърт е необходимо да се предпазим, приемайки грипна ваксина. Въпреки че има лекарства срещу грипа, те са скъпи, не толкова ефективни както ваксината и трябва да започнат да се приемат в рамките на 24-48 часа след появата на първите симптоми.
 
Хранителна алергия
2% от възрастните индивиди са хиперсензитивни и само около 1% имат хранителна алергия. Цифрите при децата са по-високи: 5-8% проявяват хиперсензитивност под различни форми и 1% до 2,5% имат хранителна алергия.
 
Какво знаем и не знаем за птичия грип
Птичият грип е инфекциозна болест, която засяга птиците и се причинява от грипни вируси от тип А. Инфекцията може да причини широк спектър от симптоми при птиците, вариращи от леко заболяване, протичащо незабелязано, до бързо развиваща се фатално заболяване, предизвикващо тежки епидемии.
 
Кашлица - причини и лечение
Кашлицата е често срещан симптом. В повечето случаи тя е безобидна и преминава бързо без лечение. Макар сама по себе си да представлява защитен механизъм на организма, кашлицата може да е знак на сериозно заболяване, което изисква лекарска намеса. Особено внимание трябва да се обръща на малките деца.
 
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator