Начало
НачалоЗдравни новини
 
Европейски ден на епилепсията
За втори път в рамките на Европейския съюз ще бъде отбелязан денят на епилепсията. Европейският Ден на Епилепсията е инициатива на Международното бюро по Епилепсия - International Bureau for Epilepsy (IBE) и на Международната Лига за Борба с Епилепсията - International League Against Epilepsy (ILAE), като тази година темата е бремето на епилепсията.
 
Вариант на Y-хромозомата обяснява по-ранната коронарна болест при мъжете
Нов генетичен анализ сочи, че чест вариант на мъжката Y-хромозома е свързана с 50% повишен риск от коронарна болест на сърцето. Откритието отчасти обяснява защо някои мъже развиват сърдечно заболяване с 10 години по-рано от жените.
 
Azathioprine може да промени естествения ход на болестта на Крон
Ранната и агресивна терапия с azathioprine може да промени типичния ход на болестта на Крон, докладват унгарски изследователи. Те отчитат значителни промени в естествения ход на заболяването през последните три десетилетия.
 
Атопичният дерматит е свързан с повшен риск от импотентност Мъжете, които страдат от атопичен дерматит, може би имат повишен риск от еректилна дисфункция, сочи ново проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine.
 
Затлъстяването и болката са свързани
Анкета, включваща над 1 млн. американци, сочи силна връзка между наднорменото тегло и болката. Интересното е, че при голяма част от анкетираните болката не е свързана с мускулоскелетната система.
 
Стентовата тромбоза в коронарните бифуркации = по-лоша прогноза
Ново проучване потвърждава това, което повечето кардиолози предполагат - стентовата тромбоза при коронарна бифуркация е свързана с лоша прогноза.
 
Възрастните родители по-често имат дете с аутизъм
Децата, чиито родители са над 35-годишна възраст, по-често развиват аутизъм, независимо дали само единият или двамата родители са над тази възраст, докладват датчани.
 
Еректилната дисфунцкия и глаукомата имат обща причина?
Мъжете с еректилна дисфункция (ЕД) имат близо 3 пъти повишен риск от откритоъгълна глаукома (ОЪА) спрямо мъжете с нормална еректилна функция, сочи проучване от Тайван, публикувано в януарския брой на Ophthalmology.
 
Фитнесът намалява сърдечносъдовия риск, дори и ако не е свързан с отслабване
Поддържането и подобряването на физическото състояние на организма, както и отслабването, независимо едно от друго са свързани с понижен риск от развитие на хипертония, метаболитен синдром и хиперхолестеролемия при здрави индивиди.
 
Йо-йо ефектът при диетите не е свързан с преждевременна смърт
Въпреки някои притеснения, лицата, които често отслабват и напълняват, нямат повишен риск от смърт, сочи доклад, публикуван в American Journal of Epidemiology.
 
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator