Начало
НачалоНашето здраве
 
Хроничното безсъние повишава смъртността
Хроничната инсомния (безсъние) е свързано с приблизително 2 пъти повишен риск от смърт, сочи проучване, представено наскоро. Проучването анализирало връзката между хроничното безсъние и смъртността, независимо от подлежащото здравословно състояние.
 
Популярна хранителна добавка може да предизвика болки в стомаха
Инулинът, който все по-често се среща във преработените храни, може да предизвика стомашен дискомфорт при лица, прекалили с приема му, предупреждават лекари от Минесота (САЩ).
 
Глюкозаминът има еднаква на плацебо ефективност при лечение на болки в кръста (low back pain)
Глюкозаминът не се различава съществено от плацебо при лечение на пациенти с болки в кръста (low back pain - LBP) и дегенеративна лумбална остеоартроза.
 
Затоплянето на климата вече води до разпространението на някои болести на север
Повишаването на глобалните температури вече дава своите резултати - някои инфекциозни болести са започнали да се разпространяват в северна посока, сочи европейски доклад.
 
Стресът на работно място - свързан с астма
Хората, работещи в стресираща обстановка, имат повишен риск от развитие на астма спрямо лицата със спокойно работно място, сочи ново проучване, публикувано в Allergy.
 
Обиколката на врата - друг маркер за сърдечносъдов риск?
Обиколката на врата също е свързана с наличието на рискови фактори за сърдечносъдово заболяване, дори и при отчитане на нивата на висцерална мастна тъкан и индекс на телесна маса (ИТМ), докладват лекари в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
 
Солариумите повишават риска от меланом. Няма безопасни устройства!
Солариумите повишават риска от меланом и затова посещаването на такива салони трябва да се избягва, сочи ново случай-контрола проучване. Излагането на солариуми само в продължение на 1 до 9 часа през целия живот било свързано с 46% повишен риск от меланом.
 
Миенето на зъбите под два пъти на ден повишава сърдечносъдовия риск
Лицата, които мият зъбите си под два пъти на ден, имат повишен риск от сърдечносъдови заболявания, докладват британски лекари от University College London.
 
Причинявят ли рак мобилните телефони? - въпрос без ясен отговор
Резултатите от най-голямото проучване, изследващо ефектите на клетъчните телефони върху мозъка, сочат ... отново нищо. Заключенията от дългоочаквания проект INTERPHONE са недефинитивни.
 
Замърсеният въздух и сърдечносъдовите заболявания
Краткосрочното излагане на замърсен въздух - дори в рамките на часове до седмици, може да предизвика фатални и нефатални сърдечносъдови инциденти, включително инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, аритмии и инсулт, се посочва в обновено становище на American Heart Association.
 
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator