Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Пулпит Пулпитът бива два вида: обратим и необратим.
 
Медикаментозно лечение на болката
През последните 20 години лечението на болката претърпя изключителен подем. Бяха октрити много нови видове медикаменти, които предоставиха повече възможности за контрол на хроничната болка. За съжаление почти всички медикаменти имат странични ефекти, които трябва да се имат предвид.
 
Evidence-based подход към диагнозата и лечението на хроничната кашлица
Хроничната кашлица (продължаваща повече от 8 седмици при възрастни и 4 седмици при деца) е доста често състояние, срещащо се при 10-20% от възрастната популация. Наскоро бяха публикувани нови препоръки за изследването и лечението на хроничната кашлица. Новият гайдлайн се основава на трите водещи причини на хроничната кашлица при възрастни: постназална носна секреция, астма и гастроефазогеална рефлуксна болест (ГЕРБ).
 
Смяната на здравния министър ще промени ли нещо в здравеопазването

Отговорът е категорично Не!!!!


Защото за да се направят реформи и промени трябва най-напред да се остойностят цените на здрaвните услуги, да се направят законови промени които да освободят пазара на здравни услуги и да се промени начина  и обема на финасиране на медицинските дейности.  Това разбира се не може да стане за една година, а и липсва воля за каквито е промени при така ограничения здравен ресурс.

 
Остра абдоминална болка: общ преглед
Абдоминалната болка е често срещан симптом в доболничната обстановка и често поставянето на диагноза е затруднено. Честотата й е 1,5% при обикновените доболнични прегледи и около 5% при спешните случаи.
 
Може ли високото кръвно налягане да предизвика замъглено виждане?
Може ли високото кръвно налягане да предизвика замъглено виждане?

Високото кръвно налягане(хипертония) е известно още като „silent killer” ( „тих убиец” ), тъй като повечето хора с високо кръвно налягане нямат симптоми. Те разбират, за него едва когато го измерят.
 
Има ли връзка между артрита и алергиите? Повечето лекари не вярват, че има връзка между артрита и алергиите.
 
Нови препоръки за лечение на уринарни инфекции при небременни жени
Американската акушеро-гинекологична асоциация издаде нови препоръки за диагнозата, лечението и превенцията на остър бактериален цистит и бактериален пиелонефрит при небременни жени. Новите препоръки са публикувани в Obstetrics and Gynecology.
 
Оптичната кохерентна томография при третирането на неоваскуларна макулна дегенерация.
Неоваскуларната сенилна макулна дегенерация (СМД) е водеща причина за загуба на зрението на населението в напреднала възраст в развитите страни. Въпреки че неоваскуларната СМД съставлява едва 10% всички диагностицирани СМД, тя допринася за 90% от случаите на загуба на зрение, която най-често е резултат от кървене от субфовеална хороидална неоваскуларизация (ХНВ).
 
Диагноза и насоки за лечение на оталгията в доболнична обстановка Отитис медиа и отитис екстерна са най-честите причини за болка в ухото. Оталгията или ушната болка е често срещан симптом в доболничната помощ и има различна причинност.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator