Начало
НачалоНашето здраве
 
Жените, работещи нощем, имат повишен риск от диабет тип 2
Жените, които често работят нощна смяна, имат до 60% повишен риск от диабет тип 2 спрямо работещите само през деня или вечерта, сочи проучване, публикувано онлайн в PLOS Medicine.
 
Около 1/3 от раковите заболявания се причиняват от лайфстайл фактори
Около 1/3 от всички ракови случаи са следствие от четири фактора на начина на живот: тютюн, диета, алкохол и затлъстяване, сочи проучване, публикувано в British Journal of Cancer.
 
Сок от червена боровинка при повтарящи се детски уринарни инфекции
Ежедневната консумация на сок от червена боровинка е свързана с понижена честота на повтарящи се уринарни инфекции при деца, сочи проучване от Финландия.
 
Ниският витамин D повишава риска от сърдечно заболяване и смърт
Лицата с ниски кръвни нива на витамин D имат повишен риск от смърт, като приемът на добавки с витамина намаляват почти наполовина този риск, сочат резултатите на голямо проучване.
 
Пристрастяването е заболяване на мозъка
За пръв път Американското Дружество по Наркомании излиза със становището, че пристрастяването не е проста злоупотреба с вещества, а хронично мозъчно заболяване.
 
По-добър начин за изчисляване на отслабването?
Повечето провеждали някога диета може би са чували правилото, че половин килограм мазнини са 3500 ккал и че консумацията на 500 ккал по-малко би довела до отслабване с 500 грама на седмица. Изследователи обясняват, че тази формула е грешна, тъй като не отчита забавянето на метаболизма, факта, че повечето лица губят и мускулна маса освен мазнини, и още други фактори, които повлияват отслабването.
 
Затлъстяването удвоява риска от подагра
Затлъстяването е независим рисков фактор за подагра и свързано с по-ранна поява на заболяването, сочи проучване на лекари от университета Джон Хопкинс.
 
Музиката намалява тревожността и подобрява настроението при пациентите с рак
Слушането на музика може да има положителен ефект върху тревожността, болката, настроението и качеството на живот при пациентите с рак, сочи обзор.
 
Високите дози цинк намаляват продължителността на простудните заболявания
Високите дози цинк под формата на таблетки скъсяват продължителността на обикновените простудни заболявания, сочи мета-анализ, публикуван в The Open Respiratory Medicine Journal.
 
Връзка между контактната алергия и раковите заболявания?
Контактните алергии предпазват от някои видове рак, докладват датчани. В проведено от тях проучване те установили обратна връзка между този тип алергии и немеланомния кожен рак и рака на гърдата. Била установена и тенденция към протекция от мозъчни тумори при женския пол.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator